Vélemények a Felhasználó Update Programról:

 

 

 

Megkértünk néhány, már tapasztaltnak mondható felhasználót, hogy olvassák el a könyvet, és mondják el az őszinte véleményüket. Feltettünk néhány kérdést, hogy mindenre kiterjedő vélemények szülessenek, és mivel jól tűrjük a kritikákat, a hibákat is kértük felsorolni, és minden javaslatot komolyan vettünk.

Mindezt azért tettük, hogy Hozzád, nyílt szívű olvasóhoz a világ legjobb számítástechnikai felhasználó-oktató anyaga kerüljön majd a vásárlás után.

Ezzel a kilenc, mindenre kiterjedő véleménnyel lett az anyag végül tökéletes. Íme a kilenc vélemény leplezetlenül, őszintén:

 

 

Szia Rita!

Gratulálunk a harmadik gyermekedhez!

Délutáni "mese" lett a könyvedből. Együtt tanulmányoztuk 13 éves Bence

fiammal.

Mindkettőnknek nagyon tetszett a stílusod. Én ugyan egy kicsit konzervatívabb

szemmel olvastam, mint Bence, de mindkettőnknél határon belül maradtál, ami szerintem nagyon jó teljesítmény a korkülönbséget figyelembe véve.

Teljesen érthetőek a magyarázatok, a nyugtatás helye és módja is tetszett. A részletességről: ha nem ígértük volna meg, hogy végigolvassuk, lehet, hogy ugrottunk volna az anyagban, de így utólag egyértelmű, hogy kár lett volna.

Az óra beállítása tűnt csak feleslegesnek, egyébként minden más szükséges.

A leginkább a háttér és a képernyőkímélő beállítása ragadta meg Bence

fantáziáját. Nem hagynánk ki belőle semmit.

Annak idején jó lett volna ezzel kezdeni, Bencének kifejezetten időben volt.
De, hogy ne csak dicsérjelek, egy kis kritika:
72. o.: az helyett helyett: a helyett
74. o.: az panelt is helyett: a panelt is

82. o.: az van megjelenítve helyett: azt jelenítettük meg, vagy valahogy

másképp

82. o.: leellenőrizd helyett: ellenőrizd

84. o.: beelőzted, tudom, hogy így trendi, de nem írnám le.

Általában óvakodj, a germanizmusoktól főleg írásban. (A macska fel van

mászva...) :-)

Gratulálunk!

Várjuk a következő könyvet!

Szederkényiné Keresztúri Andrea

Budaörs

 

 

 

 

 

A KÖNYVRŐL:

Kedves Rita !

Elolvastam a könyvedet, nagyon tetszett.

Világos, érthető megfogalmazás, tökéletes helyesírás és formázás,lendületes stílus..
Nagyon tetszett, hogy lépésről - lépésre elmagyaráztad, hogy mi mire is való, mit hogyan célszerű használni, melyik gombbal mit lehet szabályozni, vagy éppen beállítani. Főleg, hogy mindent a legelejéről kezdted.. tehát az áramellátás, gépbekapcsolás,startmenü, vezérlőpult, fokozatosan így tovább.. le a kalappal előtted.
Ettől mesteribben nem is lehetett volna szerintem elmagyarázni és jobban leírni sem.

Bevallom, most is voltak olyan területek, mikor a magyarázatot követve az energiaellátást, vagy a mikrofon beállításait ellenőriztem a gépemen.
Simán és egyértelműen meg lehet találni és érteni, hogy miről is van szó. "Hiába.. még mindig tudsz újat mondani, és írni :-)"

A nyugtató szavak még rokonszenvesebbé tették az egész könyvet, és még nagyobb lendületet adtak a folytatáshoz, ösztönzőleg hatott rám, pedig így is nehezemre esett betartani, hogy ne egy nap alatt olvassam el.

Tetszett nagyon az egér jellemzése az "Interaktív Rágcsáló"-t az életben nem fogom elfelejteni :-)))
Az ügyfél és ügyfélszolgálat beszélgetése, valamint a kávé fogyasztás, valahogy oldottá, még emberibbé tette, az amúgy is jól kidolgozott írásodat.
A billentyűkombinációkat időbe fog telni míg megjegyzem, de az is nagyon megkönnyíti a gépen a dolgokat, főleg hogy gépíró végzettségem van és utálom az egeret keresgetni..
A jegyzettömböt eddig még sose használtam, de most kipróbáltam.
Azt is nagyon hasznosnak találtam, úgy ahogy van a könyv, nagyszerű, nekem sokat segített volna, ha a gép mellé melegében kezdéskor egy ilyen leírás, útmutató, kézikönyv, hatalmas segítségem lett volna.

Egyetlen dolog zavart egy kicsit: a 19. oldalon a jegyzettömb előhívása kép alatt van szöveg.. valószínű, hogy az írás alatt készítetted a képet, és ott a szövegre rá lett nyitva a startmenü és úgy a jegyzettömb.
Én azt a képet kicserélném.

Más javítani valót nem találtam.

Úgy ahogy van a könyv, ezt az egy icipici részt kivéve, tökéletes, és nagyon jól sikerült. Nincs miért aggódnod.

Tuti siker lesz..Nekem ez a véleményem.

Sok sikert kívánok neked, és várom a folytatást.. kíváncsivá tettél már a tartalmakkal is. :-)

Üdv :

Nagy Sándorné Éva

Acsa

A VIDEÓRÓL:

Szia Rita !

Ismét nagyot alakítottatok.
A dvd oktatóanyag is jól sikerült.

A fokozatosság itt is megvan, érthető a magyarázat, a szemléltetés is nagyszerű, alapos, részletes, és minden apró részletet érintő.
Akár a bekapcsolás, a billentyűzet, az egér, Tálca és Start menü.. sok tudnivalót, a
Sajátgéppel kapcsolatban is nagyon sok információt juttattok el mindenkinek..

A Billentyűzet.. gépíró végzettségem van, de gondot okozott, mikor először leültem a gép elé, hogy hogyan írjam le a @ -cot. Lehet hogy nevetséges, de telefonos segítséget kellett kérnem :-)))) Az első lecke ebből a szempontból is telitalálat.

Nem is hittem volna hogy a Sajátgéppel kapcsolatban IS ennyit el lehet mondani. Ismerem,
használom, de így szavakban biztos nem tudtam volna így elmagyarázni.
Soknak is találtam még kétszerre is a Sajátgépet.

Ami furcsa volt, hogy a Sajátgépben "egyből a mély vízbe" módszerrel a hardverekkel és a Windows mappákkal valamint a beállításokkal is foglalkoztatok, hiszen én akkoriban ehhez jó ideig nem mertem nyúlni.
Ami elnyerte a tetszésemet, hogy kihangsúlyozta Péter, hogy mihez, mibe nem szabad piszkálni, túrkászni. Ez is nagy segítség lett volna nekem is kezdőként.

Az elérési út megtanítása nagyon jó.. gondolok itt a Dokumentumok és a Képek mappára..
Elérhető lenne a Start menüből is egyszerűen, de így legalább hamarabb megtanulják a kezdők és nem fognak "elveszni" a gépben.(mellesleg én se a Start menüből használom)

Nagyon jó volt a másolás, és a kivágás alkalmazása, valamint az egyszerű képcsoportosítás bemutatása.
A kivágást nagyon ritkán alkalmazom, a képcsoportosítást így még nem alkalmaztam..

Péternek is gratulálok..
Igaz, hogy volt néhány pont ahol elbizonytalanodott, de nincs miért.
Az hogy most mibe miért nem menne bele érthető.. későbbi anyag, és szerteágazó
valamint követhetetlen lenne.

Üdv :

Nagy Sándorné Éva

Acsa

 

 

 

 

 

Kedves Rita!

Nehezen találok megfelelő kifejezéseket elismerésem szavakba öntéséhez! Ez a könyv nagy nevet generál Neked net-szerte, ez egészen biztos.

Sorolom pontokba szedve, amit kértél.

1. A szöveg és megfogalmazás közérthető, világos, és nagyban elősegíti a prezentált anyag gond nélküli elsajátítását. Ezt én, mint megrögzött „mazsola”, bátran kijelenthetem.

2. A nyugtató, lazító szavak kimondottan inspirálóan hatottak rám, még a vadiúj tananyag ismeretlensége is kevésbé volt riasztó ebben a „tálalásban”.

3. A tematika, s az egymásra épültség megoldása zseniális!
A részletesség,-tekintve a kezdők felkészültségi állapotát – a lehető legoptimálisabb.

4. Mi tetszett a legjobban: A linkek elmagyarázása! (Régi vágyam teljesült: sikerült megtudnom a szöveges link mibenlétét) Azonkívül a vezérlőpult kezelésének részletezése is különlegesen tetszett, meg is értettem kapásból.

5.Kérdezed, mi tetszett a legkevésbé: nekem ilyen nincs.

6.Kérdezed, mit hagynék ki? A bootolást, mivel mindjárt az elején kissé bonyolultnak tűnik.

7. „Miben segített volna ez az anyag, ha rendelkezem vele az első Windows XP találkozáskor? Abban, hogy ne legyen gyomorgörcsöm az első hetekben (hónapokban, meg még tán ma is, annyit stresszeltem.)

Megnyugtató hangvételed, humort sem nélkülöző ismertetéseid teszik élvezetes foglalatossággá a könyvedből való tanulást, színesítik, élénkítik a számítógéppel ismerkedés száraz voltát olyannyira, hogy a tananyagba mélyülés közben szinte elfeledni véltem, hogy egy géppel ismerkedem, olyan életteli lett az atmoszféra hirtelen.

8. Sajnos kezdő voltom miatt, nem tudok sem a tördeléshez, sem a szerkesztéshez szólni. (azt se tudom, mi a „tördelés”.)

9. A majdani anyag kinézete : miért nem jó így, ahogy van??? Ezt a kérdést nem értem: ennél jobban, áttekinthetőbben, kezelhetőbben szerintem nem lehet megalkotni.
Ha arra gondoltál, hogy PDF vagy CD formátumban lenne jobb(ezen kívül mást nem ismerek), arra azt mondanám: Az emberek szeretik a kézzel megfogható dolgokat, ha vásárolnak, emiatt talán előnyben részesíteném a CD-t.

Viszont én a CD-től tartok, sérülhet, stb. ezért inkább a PDF-et választanám.(Főleg ha sikerülne megtudnom, hogyan kell biztonsági másolatba helyeznem?)

Ennyit szerettem volna leírni és mindjárt el is küldöm. Gratulációt nem fűzök hozzá, mert nem tartom illőnek, hogy egy vacak kis mazsola gratuláljon egy Vérbeli Gurunak.

Sok szeretettel üdvözöl: Barbara

Ps. Az egész szituáció nonszensz: Ez a könyv így TÖKÉLETES, ahogy van!

Kiss Borbála Mária

Budapest

http://www.cseremix.hu

 

 

 

 

 

Kedves Rita!

Elolvastam…

Örülök neki. Jó érzés, hogy már nem vagyok olyan kiszolgáltatott a számítógéppel kapcsolatban! Nyilván ez még csak a kezdet, de világos, hogy a Te könyveddel a többi is menni fog! J

Bár nincs viszonyítási alapom, mert ez az első ilyen témájú könyv amit olvastam, de véleményem szerint ez nagyon jól sikerült! Gratulálok hozzá! Kellemes a személyes hangvétel, különösen tetszenek a vissza-visszatérő buzdítások, összegzések, humoros részek illetve a pihenésre felszólítások! Ezek nagyon jól oldják az egyhangúságot és töménységet. Így kicsit olyan, mintha nem egyedül lenne az ember a feladattal és ez jó. (Ez tetszik talán a legjobban a könyvben de nem könnyű dönteni!)J

Szimpatikus a „nem csicsázunk"elv és az is, hogy megosztod az olvasókkal saját tapasztalataidat, véleményedet. Nem csak szárazon leírod a lehetőségeket, hanem azt is, hogy mit hogyan érdemes beállítani, milyen szempontokat kell figyelembe venni. Ez nagyon hasznos a számomra, mindent úgy állítottam be, ahogy javasoltad. Örülök, hogy felhívod a figyelmem fontos és praktikus dolgokra és arra is, mit nem szabad még csinálnom, illetve nem terhelsz azzal, ami kezdőknek még nem szükséges.

Viszont van néhány apróság, amivel kapcsolatban észrevételeim vannak. Ezek egészében tekintve nem jelentős dolgok, inkább csak azért gyűjtöttem össze őket, hogy ne csak dicsérő szavakat írjak ;-)

Szeretném még itt megjegyezni, hogy előfordulhat, hogy figyelmetlen voltam valamivel kapcsolatban, ha így lenne, kérlek tekintsd tárgytalannak a dolgot (mint egy fizetési felszólítást, ha már kifizetted J)

Tehát kezdem az elején:

· Ez valószínűleg súlyos hiányosság nálam, de nem vagyok tisztában azzal (a férjem se, pedig nem vagyunk buták, van diplománk, bár ez se jelent semmit, nyilván…) , hogy mit takar, mit jelent az „Update" szó . Erről szívesen olvasnék a könyv elején.

· Az első leckében szó van arról, hogy ha nem indul a gép, lehet hogy kihúzódott egy kábel – itt jó lenne leírni, hogy melyiket hova kell dugni, miről lehet tudni.

· Az „egeres fejezetnél" eszembe jutott, hogy esetleg hasznos információ lehetne, hogy ha valami gombra rámutatunk a nyíllal, akkor kiíródik, hogy mire való az a gomb

· A jegyzettömb megtalálásával sokat kínlódtam, mert bár korábbi tapasztalataimból tudtam, hogy hogyan kell hozzáférni, de meglepetésemre az új laptopunkon csak nehezen találtam meg. Ez eléggé elkedvetlenített az elején és jött a jól ismert para-érzés. Ekkor szembesültem először azzal, hogy a mi gépünkön sok minden nem úgy található meg, mint a könyvben. Később már belejöttem és előbányásztam amit kellett, de nem mindig voltam biztos benne, hogy nem csinálok-e bajt. Ezzel a dologgal nyilván nincs mit tenni, nem lehet kielemezni az összes lehetőséget, csak jelzem amit tapasztaltam.

· A következő rész a billentyűzetről és a gombokról szól. Itt némiképp a következetességet hiányoltam: valamelyik gombnak le van írva a kiejtése és van róla kép, másiknak meg nincs, pedig tök jó lenne. A Tab gombnak kiírnám a teljes nevét is, na meg néhány gombom nem pont ott van, de ez csak szőrszálhasogatás, igazából nem zavaró, mert a leírás és kép alapján jól beazonosítható mindegyik.

· Az AltGr gomb tárgyalásakor viszont nem lenne rossz üres Dokumentum helyett a Jegyzettömb használatát kérni, mert Dokumentumról addig nem esik szó, a Jegyzettömböt meg már úgyis megtalálta az olvasó.

· A harmadik fejezetben nem tudtam „belekötni" J, a negyedik pedig már teljesen izgalmas és tényleg élvezetes volt, sikerélményt nyújtott számomra.

· A továbbiakban pedig már annyira elmerültem, hogyha lenne is benne kifogásolnivaló, nem vettem észre két apróságot kivéve: 63-64. oldalon az ikon képe kerüljön az új oldalra ( ez nyilván igy is lesz), illetve a 83. oldalon „Ha nekem megy a megszokás és elfogadás…" mondatban hiányzik egy ipszilon.

Összefoglalva klassz a könyv, még klasszabb lett volna, ha az én gépem is olyan mint a könyvbéli, de ezt már kiveséztem fentebb. Viszont még így is rengeteg információt, tudást, tapasztalatot, élményt és magabiztosságot szereztem a könyv olvasása során! Mindenkinek csak ajánlani tudom, Rita segítségével „megszelídíthetőek" a számítógépek!

Gratulálok és köszönöm a lehetőséget, hogy az elsők között olvashattam! Sok sikert és további jó munkát! Alig várom a folytatást!

Üdvözlettel

Gyetvai Zsuzsa
Nyíregyháza-Nyírszőlős

Ui.: Az előszó tutijó lett! Le a kalappal!

 

 

A VIDEÓRÓL:

Tartalmilag nagyon hasznosnak találtam! Még így a könyv után is rengeteg új és fontos információt kaptam! Ezzel a részével nincs semmi gond! Különösen tetszett a végén a fotórendezgetéses rész, merthogy nekünk is van majdnem tízezer fotónk, amiket eddig csak kezdetlegesen tudtam rendezgetni, de Péternek hála már sokkal ügyesebb vagyok!

Nagyon tetszett az is, mikor összefirkáltuk az egyik képet! Nagy élmény volt, hogy nyomot hagytam a gépen. Csak nem gondoltam, hogy ha rajzolok rá valamit és elmentem, mint mutattad, akkor az a nyom végleg ott maradâ026 Végül is nem gond, csak maximálisan bízva Péterben csináltam én is, biztos voltam benne, hogy baj úgyse lehet nem is lett, csak meglepődtem, hogy úgy marad.

Még néhány apróság:

1.Az elején szerintem mutatkozz be és szólj pár szót arról, hogy mit is hallunk, stb.

2.Tárca vagy tálca?

3. csetelés jelentését el lehetne mondani

4. azt nyilván tudjátok, hogy mondat közepén lett vége....

5. a végére is kell egy összegzés illetve a folytatás előrevetítése

Talán ennyi lenne. Egy picit érződik rajta, hogy az "Alkotó korai műve", de ez a tapasztalattal és a gyakorlattal el fog múlni. Bocsi, hogy ilyen sok rosszat írtam, de semmiképpen nem rossz az anyag, csak vannak kisebb hibái! Jól kiegészíti egymást a könyv és a dvd. Sokat tanultam belőle és ez a lényeg! Köszönöm!

Üdvözlettel Gyetvai Zsuzsanna

Nyíregyháza-Nyírszőlős

 

 

 

 

 

Kedves Rita

Valóban a felhasználóknak íródott! Nem unatkoztam olvasása közben, ez elég hihetetlen.

Csak javasolni tudom mindenkinek ezt a segédeszközt, ami segít megtanulni, járni-kelni a számítógép-kezelés világában. Mondhatom ezt már nem kezdőként, de emlékszem mennyi nyűg volt ezen alapismeretek hiányában mindjárt „nekimenni a netnek”. Mondhatom ezt a számítógép világával most ismerkedőknek, de mondhatom a már jó ideje géphasználóknak is, mert űrkitöltő szerepe is van számukra.

Mindezt, a jól tagolt, példákkal, képekkel jól illusztrált, átlátható, jó tematikájú, mondhatom egyedülállóan egyszerű, de mégis mély ismereteket adó könyv áttanulmányozása után.

Ez nem egy régimódi, száraz könyv! Lehet lazán is tanulni, ennek a szerző bátorító, megnyugtató, közvetlen szavai hű példái.

A többi kérdésedre válaszolva:

A megfogalmazásod, a stílus már kipróbált és jól bevált, legalábbis én ezt gondolom, de részletében:

A szöveg, a stílus, a kiemelések, mind a jobb megértést szolgálják, nincs mitől tartanod.

Nem hagynék ki semmit!

Ugyanakkor ennyi egy kezdőnek bőven elegendő véleményem szerint.

A kedvenc fejezetről, illetve nem kedvencről: nem igazán tudok mit mondani, mert az egész, egy. És a könnyed stílus az egészen végigvonul, de lásd alább az olvasása közbeni jegyzeteimet, hátha abból többet megtudhatsz (igyekeztem azért a vége felé nem túl hosszúra nyújtani).

A majdani kézzelfogható kiadással kapcsolatban: én szeretem a kemény kötésű könyveket (bár az előállítási költséget is növeli), és kb az A/5-ös méretet, bár ez az illusztrációk-képek miatt nagyobb kell azért legyen.

A piacon (ezt is felmérted gondolom alaposan) úgy gondolom elég nagy a verseny, szóval jó az, ha ily módon van bevezetve a könyv. Illetve, gondolom az eddigi munkásságod is már garancia a könyv sikerére (mert ha jól tudom ez mind-mind non-profit alapon tetted), és én is azért vállaltam a tesztelést, (nem mintha más dolgom nem volna), mert hálás vagyok azokért az információkért amikkel segítségemre voltál (80 napos –bár még csak a 18-ik leckénél tartunk, és a 10 holtbiztos tipp, meg a blog (amit még nem volt alkalmam végigolvasni). Szóval, annál nincs jobb reklám, mint hogyha az emberek elégedettek (de ugye ezzel te mind tisztában vagy, jól látható).

Ezúton is sok sikert kívánok!

Kíváncsian várnám a további két könyvet, mert az eddigiek fénylenek, és nem is volt nehéz eledel!

Üdv Nagy Zoltán

Ópusztaszer

A VIDEÓRÓL:

Kedves Rita, Kedves Péter!

 

Nos, igyekeztem mindent leírni, ami a film (oktatóanyag) megtekintése során bennem felötlött, illetve megfogalmazódott.

Röviden, és elől járóban annyit, hogy véleményem szerint egész, és jól kigondolt tematika mentén halad az anyag. Nem tudom, hogy hányadik nekifutásra készült, illetve, hogy ez hányadik vágás, de a véleményem az, hogy semmiképpen sem érdemes nagyban megváltoztatni, vagy, újraforgatni. Mert a lelkesedés, a spontánabb hozzáállás az érződik az anyagból, ami elveszhet, ha többedszerre átszerkesztitek, vagy esetleg a film folyamatában kiütközhet, ha teszem fel, más hangulatban kerül felmondásra Péter hangja. És ez így egységes, így eredeti hangzású.

Mondom mindezt azért, mert igen, jellemző még az elején az, ami a blog-videóbejegyzésre is jellemző volt, vagyis hogy még szokni kell, de ez azért már a video vége felé már egészen sima, és nem feltűnő.

Viszont mélyen részletes, ami nekem (bár nem kezdő vagyok) egy kicsit többször vontatottnak tűnt, de ez az én hibám, máskor pedig kifejezetten kíváncsi voltam, hogy mit mond(asz) az egyes funkciókkal, beállításokkal kapcsolatban.

Szóval összességében tetszik, és mindent bele ( a továbbiakba is ), ez most mindenképpen sikerült.

Kissé zavarban vagyok, mert a könyv értékelésénél sokkal többet írtam. De itt valahogy vitt a film, és én is közben utánoztam Pétert, vagyis sok mindent én is megcsináltam, mert több minden új volt, egészen.

Köszönöm az élményt, és a lehetőséget.

 

Üdvözlettel: Nagy Zoltán

Ópusztaszer

 

 

 

 

 

Kedves Rita!

Átrágtam magam a Felhasználó Update program első könyvén és most pár sorban, megírom észrevételeimet.

Azzal kezdem, hogy mivel én hallgatója voltam a 80 napos tanfolyamnak is, egyszerűen nem tudom nem összehasonlítani a két anyagot, de talán ez nem baj. A 80 napos sem volt számomra haszontalan, mert akkor kezdtem a géphasználatot abszolút kezdő fokon. De ez a könyv lett volna akkor a nyerő, mert ennek az anyaga is hasonló természetesen, de az anyagok egymásra épülése az igazán nagyszerű. Az első két lecke abszolút telitalálat, mert egy kezdőnek, ha egyedül ül le a gépéhez még a bekapcsolás is gond, a billentyűzet meg az egér az meg maga a tömény talány. Könyved átsegít minden kezdőt ezen a nagyon nehéz szakaszon.

A további leckék egyre mélyebb vizekre viszik a kezdőt, de önbizalma folyton nő, mert már kezdi érezni a gépet, nem pánikol attól, hogy jaj mi lesz, ha ezt a gombot megnyomom. A szövegezés lazasága, esetenként a humort sem mellőzve, pedig nem fárasztja. Az anyag erősségét számomra a nagyon sok gyakorlati példa adta, ezek azért jók, mert a kezdő rögtön látja, hogy jól vagy rosszul csinált e valamit.

A 3. leckében telitalálat a bemutatáshoz választott pasziánsz játék, különösen hölgyek számára, mert amikor már profi felhasználók lesznek bárhol az életben, ezt a játékot mind ismerni fogják, és ha van a munka közben pár perc lazaság, már megy is a játék. Ugye így van hölgyeim?

Nekem a 4. lecke tetszett a legjobban, mert ha ezen átrágjuk magunkat, ez már maradandó nyomokat hagy gépünkön. Lesz az asztalon pár ikon, nem sok, ahogy azt már a 80 naposon megtanultam, lesz tálcám a legfontosabb programjaim ikonjaival, szóval ezek nagyon fontos dolgok.

Na és melyik tetszett a legkevésbé? Nem volt ilyen és ez most nem a kötelező udvariasság helye. Legföljebb van olyan része az anyagnak, amit a felhasználók többsége simán átolvas aztán annyi és ez alól én sem vagyok kivétel. Ilyen rész általában a biztonsági leírások többsége, mivel az egyszerű felhasználók nem érezzük ennek a fontosságát. Legyen a gépemen vírusirtó, legyen tűzfalam aztán ezzel nekem nincs további dolgom. Most ezzel biztos rengeteg fekete pontot összeszedtem, de ami a szívemen az a számom.

Befejezésül: bárcsak akkor találkoztam volna ezzel az anyaggal, amikor életemben először láttam Windows XP-t.

Nagyon várom a következő könyveket, addig újra és újra böngészem az elsőt, és próbálgatom ezt meg azt, mert tapasztalatom szerint lehet bármilyen jó könyvem, a saját gyötrődés nélkül sohasem leszek igazán profi felhasználó.

Üdvözöl Mezey Dénes

Szigethalom

 

 

 

 

 

Kedves Rita!

Összességében:

*

részletes(néhol sok)
*

színesítik a saját példák
*

jól esik a biztatás, a nyugtató szavak
*

átlátható a tagolások és a kiemelések által
*

jó, hogy találhatók benne képek
*

teljesen egymásra épülő az anyag
*

A 3. lecke tetszett, sok kép, kevesebb szöveg (és a pasziánsz tipp).
*

Az 5. lecke, ami számomra kicsit száraz volt, kicsit részletes.
*

Nekem nem volt ilyen anyagom, de jól jött volna.

A könyvvel lépésről lépésre haladva könnyedén lehet elmélyedni a számítástechnika világában.

Magyarázatok részletesen segítik az előrehaladást a leckék között, hogy könnyebben megértsük képek teszik színessé. Jól átlátható, fontos részek kiemelésével élvezetes a részek között haladni.

Tapasztalhatjuk, hogy Rita saját példájával, mutatja meg, hogy Ő is ott kezdte, ahol mi. Sokat segít biztatásával, humorával, ezenkívül hasznos tippeket kapunk a használathoz.

Nekem nem volt ilyen anyagom, de jól jött volna, időt és utána járást takaríthattam volna meg.

Gyarmati Attila

Baja

A VIDEÓRÓL:

Jól összeállított és érthető anyagot hozott létre Péter. Az előadás mód jó, ügyesen kezelt helyzetek (pl.: bill. váltás).
Ügyesen volt a billentyűzet bemutatása (pirossal jelezve az aktuális gombot).

Egy rész volt ahol túl részletesnek találtam a magyarázatot, ez a mappa beállításai,
talán nagyon kezdőknél ez még nem szükséges.

Sok sikert!


Gyarmati Attila

Baja

 

 

 

 

 

Felhasználó Update vélemény:

1.

A szövege és a nyelvezete annyira egyszerűen, konyhanyelven van megfogalmazva, hogy aki ezt nem érti meg az, reménytelen eset. Szerintem az óvodai felvételi anyag sokkal hivatalosabb és szárazabb nyelven van megírva.

2.

A szövegben a színnel történő kiemelések nagyon el vannak találva, mert valóban a lényeget, a kulcsszavakat és kulcsmondatokat emelik ki.

-A tananyag tematikája, egymásra épülése mennyiben segítette a fejlődésedet?
3.

A tematika és a felépítés jó. Szóval rendesen egymásra van építve. Öt dolgot én is tanultam belőle.

-A tananyag részletessége mennyiben segített, vagy gátolt?
4.

Ennél részletesebben szerintem már nem lehetne előadni, engem abban az öt dologban mindenképpen segített.

-Mit hagynál ki mindenképpen?
5.

Ki semmit nem hagynék belőle. A billentyűknél a Ctrl+c és Ctrl+v (másolás és beillesztéshez) én még mindenképpen hozzá venném a Ctrl+x és Ctrl+v (kivágás és beillesztést).

-Melyik lecke tetszett a legjobban? Miért?
6.

A felhasználói fiókok beállítása, mert ezzel csak a gondom volt mindig. Sokszor alig tudtam eltüntetni a „Vendég fiókot”.

-Melyik lecke tetszett a legkevésbé? Miért?
7.

A billentyűk, mint már az 5-ös pontban írtam, hogy miért és szerintem kár félúton abbahagyni a billentyűk ismertetését és kép sincs mindegyikhez.

-Mennyiben segített VOLNA ez az anyag, ha akkor találkozol vele, amikor életedben először látsz Windows XP-t?
8.

Akkor nem bámultam volna hetekig, mint borjú az istálló ajtót.

9.

Utóirat a második részt nem találom sehol!

Imre Béla

Gérce

A VIDEÓRÓL:

Szia Rita!

Végignéztem a DVD-t és az a véleményem, hogyha egy kicsit csiszolnak rajta, akkor egész jó oktató anyag lesz.

Van benne egy-két kisebb malőr, mikor makacskodik az XP. Javaslatom erre; előtte ki kellene próbálni az XP-t, hogy milyen parancsokat hajt végre.

Az anyag egyébként jó, bár szerintem önállóan nem állná meg a helyét, de a könyvnek jó kiegészítője, bár vetekszik vele.

Szerintem egy illusztrációkkal ellátott, jól megszerkesztett könyvből könnyebb tanulni, és a különböző részekre való visszakeresés is könnyebb. Ez a DVD anyag, ha kiforrott lesz és elnyeri végleges formáját, akkor nagyon jó kiegészítője lesz a könyvednek, mert ezen legalább látja a felhasználó, hogy hová kell kattintani és melyik gombbal.

Szerintem egy teljesen kezdő számítógépező a sokadik elolvasás után sem tudja, hogy hová kattintson és mivel, de ezen a DVD-n látja mindezt. Ráadásul azt is látja, amit a könyvedből nem tud kiolvasni, hogy az XP közben hajlamos arra, „hogy majd én tudom, hogy te mit akarsz” és nem hajtja végre a parancsokat.

Így talán nem ijed meg az illető és megpróbálja újra és, ha akkor sem megy, akkor másik utat választ. A nyelvezete ugyan úgy, mint a könyvedé teljesen hétköznapi, konyhai nyelv úgy, hogy érthető.

Mint már a könyved véleményezésénél is írtam „óvodában nehezebb a felvételi anyag és aki nem érti, hát az reménytelen eset, esetleg antitalentum.

Üdvözlettel: Imre Béla

Gérce

 

 

 

 

 

Szia kedves Vidi "Könyvíró" Rita! :)

Nos: Minden különösebb fényezés nélkül - összességében - kiváló munka, amit olvashattam. Nincs kalapom, de most levenném!

Tetszik, hogy nem fellengzős, kérdéseket is megfogalmaz és aztán válaszokat ad azokra.

-Mi a véleményed a szövegről, a megfogalmazásról?

Alapjában véve tetszik a megfogalmazás, a barátságos, enyhén laza stílus.
Korrekt a szöveg és a magyarázatok. Annyit fűznék még hozzá, hogy esetleg összefoglalnám egy-egy fejezet végén a kulcsszavakat...de lehet, hogy nem. Nem tudom.

-Az esetenként felbukkanó nyugtató szavak, mondatok, milyen hatással voltak rád?

Ez a feeling különösen jó. (Én beleéreztem némi pszichológus biztatást is...) Sok embernek gondja az, hogy fél a géptől. Ezt a szorongást szerintem nagy százalékban sikerül feloldanod a stílusoddal.

-A tananyag tematikája, egymásra épülése mennyiben segítette a fejlődésedet?

Jól átgondolt a felépítés. Ha van is megjegyzésem, akkor szintén a fentiekben már megemlítettem.

-A tananyag részletessége mennyiben segített, vagy gátolt?

Kell ez a fokú részletesség. Szájbarágós, de ugyanezt teszem én is, ha valakit okítok. Mindenképpen segít.

-Mit hagynál ki mindenképpen?

Semmit! Így jó, ahogy van.

-Melyik lecke tetszett a legjobban? Miért?

3. lecke: Ablakok – A Windows Forradalma
és a
4. lecke: Start menü, Asztal, Ikonok, Tálca, gyorsindító menü
Megfelelően mély ismereteket közvetít. A Windows-os világban ez az alap, és ha valaki ezt nem tudja, akkor elakad!

-Melyik lecke tetszett a legkevésbé? Miért?

Ismét nem fényezés, de jónak tartom mindet, ergo erre nehezen tudok válaszolni.

-Mennyiben segített VOLNA ez az anyag, ha akkor találkozol vele, amikor életedben először látsz Windows XP-t?

Mivel én szépen lassan szívtam magamba a "vindózt" (3.xx, aztán 95, 98, Mill. majd XP), ezért nem könnyű a válaszadás, mindenesetre azt gondolom, hogy ezt a "könyvet" az XP mellé kellene csomagolni. Ha már ismeri, maximum nem olvassa el, vagy csak belelapoz, ha egy-egy megoldást keres, de ha fű zöld az illető, akkor kötelező olvasmány.

-Kinézettel, tördeléssel, szerkesztéssel kapcsolatos javaslatokat légy szíves, saját szavaiddal megfogalmazni, itt nem teszek fel kérdéseket, csak az átfogó véleményed érdekel.

Kellően tagolt - én a kiemelésekkel vagyok kicsit bajban - lehet, hogy éppen fáradt vagyok, amikor ezt írom - de nekem hiányzik, hogy még az elején megmagyarázd: ha sárgával emelek ki valamit, az azt jelenti, hogy... ha kékkel, az pedig azt, hogy...

-Fontos kitétel a majdani, kézzel fogható anyag kinézete.
Szerinted, ez az anyag, tekintve azt is, hogy kiknek szól, milyen formátumban a leghasznosíthatóbb? Nem adok tippeket, spontán ötletedet várom.

Hát ez egy nehéz falat. Ha minőségi munkát akarsz kiadni a kezedből, akkor mindenképpen a színes nyomás - az viszont megdrágíjja...de mégis e mellett kardoskodnék - egész egyszerűen jobb, mint a fekete-fehér.
Mindenképpen matt papírra készíttetném, és valahogy helyet hagynék a saját jegyzeteknek, kérdéseknek minden lapon. Azért jó a matt, mert arra könnyebb ceruzával jegyzetelni. (Van, aki szentségtörésnek tartja, van, akinél meg létszükséglet...)
Most azt van bennem, hogy valami minőségi forgatható spirál megoldást adnék neki. A/5-ös formátumban. Vagy nagyobb, de semmiképpen nem A/4, közötte valami.

Szeretettel küldöm!

 

Noé Zoltán

Szeged

http://www.fogaddel.hu

 

 

 

 

Nyitólap   |   Termékeink   |   Vélemények   |   VIP Klub   |   Blog  |   Elérhetőségek

 

Copyright © Felhasználó Update®

Design & Code by CHUBY